Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Teljesítmény
10 - 50
Maximális teljesítmény
Színhőmérséklet
Fényáram
Szórásszög
Védettség
Szín
Anyaga
Garancia

Mozgásérzékelős LED reflektorok

A mozgásérzékelős LED reflektorok ideális megoldást nyújtanak olyan területek megvilágítására, ahol nincs szükség állandó fényre, de nagy teljesítményű, mégis energiatakarékos fényforrást keresünk. Érdemes körülnézni a weboldalunkon, mert számos különböző teljesítményű reflektorunk van készleten.


Hol érdemes mozgásérzékelős LED reflektort használni?

Olyan területeken érdemes használni, ahol nincs szükség állandó fényre, csak abban az esetben, ha épp ott tartózkodik valaki, munkát végez, parkol. Ezen kívül a világítás fel és lekapcsolását nem szeretnénk manuálisan végezni, vagy nem akarjuk azt, hogy órákon keresztül égjen a villany, úgy, hogy már nem is tartózkodik az adott területen senki. Tehát leginkább parkolók, raktárak, udvarok, teraszok, ajtók megvilágítására lehet remekül használni ezt a megoldást.

 

Amit a mozgásérzékelős LED reflektorokról tudni érdemes

  • 120-150 fokos szórásszögben világítanak.
  • A fényük lehet hideg, semleges és meleg fényű is.
  • Manuálisan beállítható, hogy mennyi ideig maradjanak felkapcsolva. Ez pár másodperctől pár percig terjedhet.
  • Azt is be tudjuk állítani, hogy milyen távolságban érzékeljék a mozgást, mennyire kell közel kerülni hozzájuk, hogy felkapcsolódjanak. Ez 2-8 méter közötti tartományban határozható meg.
  • Az üzemidejük rendkívül hosszú, a hagyományos izzók többszöröse is lehet, megközelítőleg olyan 20-30000 óra. Ami normál használat mellett akár egy évtizedig is kitart.
  • Különböző fényerejű reflektorok léteznek, ennek megfelelően különböző méretű területek megvilágítására alkalmasak.


A reflektor kiválasztásánál a lumenben meghatározott fényerő is mérvadó. Összehasonlításképpen egy 10W LED fényszóró az egy 50-80w halogén fényszórónak felel meg és a teljesítménye 800-1000lm.


A különböző színhőmérsékletű fények, különböző feladatok elvégzéshez ideálisak. A hideg fény olyan esetben, ha koncentrációra van szükség, munka közben, kertekben, műhelyekben. A meleg fény pihenéshez, relaxációhoz alkalmas, például udvarokon, teraszokon. A semleges fehér fény pedig leginkább a természetes napfényhez hasonlít.


IP védettség 

Az IP (Ingress Protection) biztosítási tanúsítványok arra szolgálnak, hogy megmutatják az adott termék mennyire áll ellen a pornak és a víznek. Kétszámjegyű érték mutatja ennek a mértékét, az első számjegy a fizikai behatásokkal szembeni védelmet jelölni, a második pedig a nedvesség elleni védelmet. A mozgásérzékelős LED reflektorok általában IP65-ös besorolással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy védve vannak a portól és a vízsugaraktól, de a víz alá merítést már nem viselik el. Tehát a szabadban, időjárási viszonyoktól függetlenül jól alkalmazhatóak.

 

A LEDUP termékeik között megtalálhatóak a kisebb teljesítményű, otthoni felhasználásra alkalmas reflektoroktól kezdve, a nagyobb, komolyabb fényerővel bíró, inkább ipari területeken alkalmazható mozgásérzékelős LED reflektorok is. Nézz szét a kínálatunkban!