Mennyezeti Lámpák

Hazaérünk, megnyomunk egy kapcsolót, és a lakás azonnal fényárba borul – legalábbis, ha rendelkezünk egy jó mennyezeti lámpával. A nagyobb helyiségeinkben, a folyosón vagy a fürdőszobában a tér minden apró zugát megvilágító, központi része lehet; ezért sem mindegy, milyen választunk. Egy elegáns többkaros lámpa vagy egy kristálycsillár? Vezérelhető vagy épp okos világítás? A LEDUP kínálatában mindenki megtalálhatja, amit keres!

Milyen szempontokat mérlegeljünk mennyezeti lámpák vásárlásánál?

Milyen funkciót tölt be a mennyezeti lámpa?

A mennyezeti lámpa legfőbb funkciója senki számára sem okoz meglepetést. Fő fényforrásként betölti a teret, valahányszor csak lenyomjuk a villanykapcsolót – így minden tekintetet azonnal magához vonz. A legtöbbet használt lámpánk, amely így szinte mindig egy hosszú távú befektetés.

Milyen típusú mennyezeti lámpákat különböztethetünk meg?

 • Függő csillárok – egy étkezőasztal fölé a legtökéletesebb választás. Arra ügyeljünk, hogy a hosszan lelógó csillárok csak magasabb beltérben mutatnak jól.
 • Spotlámpák – ha a helyiség egy bizonyos pontjára irányítanánk a fókuszt a mennyezetről, egy spotlámpával járunk a legjobban.
 • Süllyesztett mennyezeti lámpa – egy álmennyezetbe építhető, elegáns és letisztult megoldás.
 • Beépíthető mennyezeti lámpa – ha lecserélnénk a fénycsöves, elavult világítótesteket, válasszunk egy mennyezeti panelt, mely bármilyen üzlethelyiségbe, irodába vagy fürdőszobába beépíthető.
 • Okos mennyezeti lámpa – egy ilyen lámpával vezeték nélkül, a telefonunkról kezelhetjük otthonunk világítását.
 • Design mennyezeti lámpa – az előszobába, a nappalinkba vagy a folyosóra egyaránt jó választás lehet egy rusztikus, letisztult, vagy épp indusztriális design mennyezeti fényforrás.
 • Mozgásérzékelős mennyezeti lámpa - a leginkább a bejárati vagy kertajtóhoz, illetve garázsunk elé célszerű felszerelnünk – azaz az olyan helyiségekbe, ahol rövid időt töltünk, és nem szeretnénk folyamatosan fel-le kapcsolgatni a villanyt.
 • Ventilátoros mennyezeti lámpa – a nyári időszakban életmentő lehet egy légkeveréses funkcióval ellátott, plafonra szerelhető fényforrás.

Melyik helyiségben milyen típusú mennyezeti lámpa mutat jól?

 • A nappaliban ízlésünktől függően egy klasszikus kristálycsillár, egy süllyesztett vagy design mennyezeti lámpa egyaránt mutatós lehet – csakúgy, mint egy távvezérlésű okoslámpa.
 • Egy stílusos függő csillár vagy egy design mennyezeti lámpa bármilyen hálószobának éke lehet.
 • A gyerekszobában egy kedves, mesefigurás mennyezeti függő- vagy spotlámpa csemeténk nagy kedvence lehet.
 • A konyhába egy beépíthető mennyezeti lámpa lehet a legjobb választás.
 • A fürdőszobába pedig egy tükör fölötti spotlámpa, egy beépíthető mennyezeti lámpa, de akár egy mozgásérzékelős lámpa is javasolható.

Így válassz mennyezeti lámpát!

 1. Az első és legfontosabb kérdés: melyik helyiségbe választjuk?

A fürdőszobában a megfelelő vízvédelem, a nappaliban viszont a fényforrás stílusa lesz a leglényegesebb.

 1. Mekkora területű a szoba, ahová felszereljük majd?
 2. LED, halogén vagy energiatakarékos izzót használunk majd hozzá?
 3. Megjelenés vagy funkcionalitás: számodra elég egy klasszikusabb, fényforrásként és dekorelemként szolgáló darab, vagy inkább egy távolról irányítható, esetleg mozgásérzékelős mennyezeti lámpára vágysz?
 4. Milyen stílusú helyiségbe szeretnénk elhelyezni a mennyezeti lámpát? Klasszikus, minimalista, esetleg eklektikus?

Mitől különlegesek a LEDUP kínálatában szereplő mennyezeti lámpák?

A LEDUP-nál arra törekszünk, hogy kínálatunk minél szélesebb igényeket tudjon kiszolgálni: a legmagasabb minőségben, változatos stílusokban érhetőek el termékeink, melyek a legkorszerűbb energiatakarékossági elvek alapján készülnek. Nálunk mindent egy helyen megtalálsz: a lámpák mellett az izzókat és más, a villanyszereléshez szükséges eszközöket is beszerezheted.

 

Válaszd ki kedvenc mennyezeti lámpádat webshopunkból, és vigyél új színt otthonodba!