Álló Lámpák

Az álló lámpák nemcsak funkciói miatt lehetnek nappalink, hálószobánk vagy dolgozószobánk fénypontjai: magasságukkal, egyedi megjelenésükkel azonnal magukhoz vonzzák a tekinteteket. Napjainkban egyre népszerűbb ez a fényforrás típus, hiszen kellemes, otthonos hangulatot varázsol bármilyen szobába – emellett pedig még a falba sem kell beszerelni. A LEDUP kínálatát úgy alakítottuk ki, hogy minden igényhez illeszkedjenek – ennek köszönhetően könnyedén kiválasztható közülük a számunkra legideálisabb darab!

Milyen szempontokat mérlegeljünk álló lámpák vásárlásánál? 

 

Milyen funkciót tölt be az álló lámpa? 

E hangulatos, mobil fényforrást többféle célra is előszeretettel használjuk:

  • Egy terület – például egy olvasósarok vagy egy dohányzóasztal – kiemelésére
  • Kiegészítő fényforrásként – amennyiben túl erős a központi lámpa fénye
  • Egy vagy több irányú fény biztosítására – egy vagy több fejes álló lámpákkal
  • Hálószobai használatra – ha nincs megoldva a fali vezetékezés az esti olvasáshoz
  • Dekorcélokra – díszítőelemnek a lakás egy pontjára

Milyen típusú álló lámpákat különböztethetünk meg?

  1. Spot állólámpák: csak az adott területet világítják meg, így tökéletesek olvasáshoz vagy egy kis elvonult pihenéshez.
  2. Mennyezetvilágítós állólámpák: háttérvilágításként, indirekt módon ad fényt.
  3. Olvasókaros állólámpák: fényét a kedvenc könyvünkre vagy laptopunkra irányíthatjuk, elkerülve, hogy egy plusz fali lámpát kelljen beszereznünk.

Milyen stílusban érhetőek el?

Ma már a modern, a retro, a rusztikus, az ipari, a romantikus vagy épp a minimalista stílus kedvelői is találhatnak kedvükre való álló lámpát.

Így válassz álló lámpát!

Ha szeretnénk egy állólámpát, fontos, hogy az alábbiakról már előre legyen elképzelésünk:

Mire használjuk majd?

Olvasásra, pihenésre, vagy egy helyiség „rendes” megvilágítására? Esetleg szeretnénk, ha az adott szoba nagyobbnak tűnne általa, vagy csak dekorelemnek vennénk?

Mekkora legyen a lámpa? 

Ha az a célunk, hogy minél több fényt bocsásson ki a lámpa, célszerű egy magasabb, míg ha inkább olvasáshoz kapcsolnánk fel, egy alacsonyabb darabot választanunk. Utóbbi esetén elkerülhetjük, hogy a fényforrás kellemetlenül a szemünkbe világítson.

A lámpa talapzata

Ha nem tűnik tőle zsúfoltabbnak a szoba, akkor érdemes egy nagyobb talapzatra voksolnunk. Ha azonban kevesebb helyünk van rá és még mozgatnánk is néha, jobban járunk egy kisebb talapzattal.

Milyen lámpaburát szeretnénk?

Három gyakori típus közül válogathatunk. Az átlátszó burákat csak egy rács veszi körbe; ez hangulatvilágításra megfelelő, de egy erősebb égő hatását nem képes tompítani. A vászonból készültek remekül áteresztik a fényt, míg a fém alapú, dönthető darabokkal csak azt a felületet világíthatjuk meg velük, amire éppen szükségünk van. A burák formája leginkább a fény irányítása miatt lehet lényeges: lekerekített, négyzetes vagy épp tölcsér formájúak közül válogathatunk.

Fényerősség és mozgathatóság

Kisgyermekeknél fontos lehet szabályozni a fény beesési szögét és a világítás erősségét is, utóbbi viszont hangulati szempontok miatt sem mindegy. Emellett azt is fontos eldöntenünk, mennyire fontos, hogy rugalmasan mozgatni tudjuk majd a lámpa vázát – és aszerint kiválasztani a megfelelő méretű, súlyú álló lámpát.

Mitől különlegesek a LEDUP kínálatában szereplő álló lámpák?

Új színt vinnél otthonodba? Tedd ezt egy csodaszép álló lámpával a LEDUP webshopjából, ahol számos stílusból és színből válogathatsz! Számunkra az energiatakarékosság épp olyan fontos, mint lámpáink minősége– ezt tükrözi kínálatunk is. Webáruházunkban a szebbnél szebb fényforrások mellett a hozzájuk való izzókat, valamint a villanyszereléshez szükséges eszközöket is megtalálhatod.