Gyerek Lámpák

Ha az ideális lámpást keressük gyerkőcünk szobájába, bizony nincs könnyű dolgunk. Amellett ugyanis, hogy csemeténk biztonságát is figyelembe kell vennünk, fontos, hogy hangulatában, stílusában illeszkedjen a szobához a 2-3 fényforrás, melyet ide választunk. A szebbnél szebb hercegnős csillárok és focilabda mintás falikarok között azonban azt is észben kell tartanunk, vajon praktikus lesz-e az adott helyre (például az ágy fölé vagy a mennyezetre) a megvételre szánt fényforrás, és persze a sort még hosszan lehetne folytatni. Ha szeretnénk stílusos, de gyerekbiztos lámpák között válogatni, nézzünk szét a LEDUP változatos, minőségi kínálatában!

Milyen szempontokat mérlegeljünk gyerek lámpák vásárlásánál?

Milyen típusú lámpákat helyezhetünk el a gyerekszobában?

A gyerek lámpákból többféle típusból válogathatunk: a praktikus, egy pontot megvilágító spotlámpák és asztali lámpák, az éjjel is megnyugtató fényt biztosító irányfények, valamint a fali, a dekorációs és a – talán legkardinálisabb szerepet betöltő – mennyezeti lámpák között.

Fényforrások életkorokra szabva

Csecsemőknek 

Kisbabánk nyugodt pihenését diszkrét, nem túl erős éjszakai fényekkel, a gyors elalvást pedig álomvetítőkkel biztosíthatjuk – melyeket a legjobb, ha olyan helyre teszünk, ahol nem világít majd a gyermekünk szemébe. Egy kedves mesehős (pl. Kisvakond, Micimackó) vagy egy tündérmese szereplője ideális választás lehet a lámpa témája szempontjából.

Kisgyerekeknek

A gyerek szoba hamar akadálypályává válhat egy élménydús, játékkal töltött nap után. Ám éjjel, ha bemegyünk hozzájuk, az éjjeli fények (push lightok) segítségével elkerülhetjük, hogy rálépjünk valamire a kis birodalmukban. A plafonra pedig válasszunk egy nagyméretű, melegfehér fénnyel bíró mennyezeti lámpát! A legjobbak a pasztellszínű, a kedvenc rajzfilmhősök tematikájú (és kevéssé törékeny) csillárok vagy függelékek.

Iskoláskorúaknak

Ahogy cseperedik a kisgyermek, úgy lesz egyre fontosabb egy strapabíró íróasztal, rajta pedig egy minőségi világítás elhelyezése. Az állítható nyakú asztali lámpák segítségével könnyebbé válhat gyerkőcünknek a számítógépezés vagy a napi lecke megírása. Lehetőleg fehér fényű körték világítsanak a munkafelület oldalsó vagy felső részére. Az éjszaka nehezebben elalvóknak pedig most is segítség lehet az éjszakai világítás.

Milyen aspektusokat vegyünk figyelembe a kiválasztáskor?

  • Hangulat: a barátságos falszínekhez, gyermekünk kedvenc játékaihoz, a sejtelmes függönyökhöz illő lámpák emelhetik gyermekünk jóllétét.
  • Alapvilágítás: egy erős fényű mennyezeti lámpánál ez nem jelent gondot. Ám ha önmagában kevésnek bizonyulna, ki kell egészíteni pluszfényekkel.
  • Mekkorák és hol helyezkednek el az ablakok az égtájakhoz viszonyítva, illetve milyen irányban? Egy sötétebb környezet esetén szükségünk lesz nagyobb teljesítményű fényforrás(ok)ra.

Biztonság a gyerekszobában: néhány hasznos tipp, hogy ne történjen semmi baj

  • A legjobb, ha a fényforrások törhetetlen anyagból készültek – így, még ha el is találná egy labda vagy felrepülő játék valamelyiket, sem törnek szét apró szilánkokra.
  • A lámpákba célszerű LED izzókat tennünk, hogy gyermekünk akkor se égesse meg kezeit, ha véletlenül hozzájuk ér.
  • Annak érdekében, hogy megvédjük kisgyermekünket az áramütéstől, a fényforrásokat mindig úgy helyezzük el, hogy csak a segítségünkkel tudják fel-vagy lekapcsolni őket – és véletlenül se férjen hozzá a vezetékekhez.

Mitől különlegesek a LEDUP kínálatában szereplő gyerek lámpák?

Kínálatunkban kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számításukat. Lámpáink minőségére csakúgy gondosan ügyelünk, mint a környezettudatossági szempontokra. A hozzájuk való kiegészítőket, az izzókat vagy bármilyen más, villanyszerelési eszközt is megtalálhatod webáruházunkban. Válassz lurkóddal együtt a tengernyi stílusban és színben pompázó fényforrásaink közül!