Fali Lámpák

Legyen szó akár egy korai ébredésről vagy egy kis esti olvasásról, egy jó fali lámpa mindegyikhez elengedhetetlen. Sokoldalúsága miatt számos helyiségünk tökéletes kiegészítő világítása lehet: folyosónk, kerthelyiségünk, hálószobánk, fürdőszobánk vagy nappalink egyaránt praktikus kiegészítője lehet. Kiemelhetünk vele egy pontot a falon, vagy épp ellenkezőleg, szűkíthetjük a fényt az éppen olvasott újságra vagy könyvre. A fali lámpa mindemellett designelemnek sem utolsó. A LEDUP termékei között mindenki megtalálhatja a kedvére való, otthonához leginkább illő fali lámpát!

Milyen szempontokat mérlegeljünk fali lámpa vásárlásánál?

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelő fali lámpát, nem árt, ha tisztában vagyunk vele: több típus is létezik, melyek mindegyikéhez más-más funkció tartozik – melyeket az alábbiakban részletezünk.

A fali lámpa funkciói

A fali fényforrások népszerűsége nem véletlen: nemcsak stílusos, de igen hasznos kiegészítői is bármely lakásnak:

 • általános világításként megadhatjuk vele a szoba alaphangulatát, és segít, hogy áttekinthessük egyből a helyiséget.
 • kiegészítő vagy helyi világításként használhatjuk, ha egy konkrét „munkaterületet” szeretnénk megvilágítani.
 • dekorvilágításként a hangulatvilágítás igényes, művészi hatást kelthet falfülkénkbe, vitrinünkbe vagy bármely növényünk, bútorunk fölé elhelyezve.
 • design szempontokból egy festményt, egy érdekes szobrot vagy növényt helyezhetünk így az adott szoba középpontjába.


Milyen típusú fali lámpákat különböztethetünk meg?

 • Fali lámpa: falra simuló világítás, mely tökéletes lehet 1,5-2,5 m magas fürdőszobákba, folyosókra vagy hálószobákban.
 • Falikar: ez a karos kialakítású lámpatest az étkezőasztal fölé, a gyerekszobába, a csillár kiegészítésére vagy épp a fürdőszobai hangulatvilágításra is alkalmas.
 • Olvasólámpa: az íróasztalra, a falra, az ágy fölé és mellé egyaránt elhelyezhető fényforrás.
 • Olvasófejes falikar: a hálószobánk elengedhetetlen tartozéka, ha olvasásunkkal vagy készülődésünkkel nem zavarnánk senkit.
 • Designlámpák, képmegvilágítók: a szobánk vagy nappalink fókuszpontjába helyezett tárgyak, növények megvilágítására lehet ideális.
 • Vízvédelemmel rendelkező fürdőszobai fali lámpák: a víz károsító hatásaitól védett fényforrás, mely általában lágyabban világít.
 • Vezetékes fali lámpa: e klasszikusabb lámpatípus jó szolgálatot tehet ébredéskor, a franciaágy fölé helyezve.
 • Dugaljspot: közvetlenül a konnektorba csatlakoztatva gyors és erős helyi világítást kaphatunk.

Így válassz fali lámpát!

 1. Először is azt kell eldöntened: hol és mire szeretnéd használni? Megvilágítanál vele egy pontot a konyhában vagy a dolgozószobában, vagy inkább egy általános háttérfény elérése a célod?
 2. Milyen a lámpának otthont adó helyiség stílusa? Modern? Klasszikus? Eklektikus vagy inkább romantikus?
 3. A fény színhőmérséklete sem elhanyagolható: egy hidegebb fénnyel hangsúlyosabbá tehetünk egy kiemelést (pl. lépcsőknél vagy munkahelyiségekben), mint egy meleggel. A színhőmérséklet által sárgára megfestett fal ugyanakkor kellemes, barátságos hatást teremt.
 4. Dekoratív célból választanánk (pl. egy műalkotás kiemelésére)?
 5. Végül, de nem utolsó sorban, vegyük sorra a praktikus szempontokat. A vásárlás előtt nézzük meg, a fali lámpánk energiacímkéjén milyen energiaosztály szerepel, illetve van-e benne beépített fényforrás. Emellett fontos a dobozon lévő IP-szám is: ennek az értéke minél magasabb, annál erősebben védett a világítás a víz ellen.

Mitől különlegesek a LEDUP kínálatában szereplő fali lámpák?

A LEDUP termékei között a vintage, a modern vagy akár a minimalista stílus szerelmesei is megtalálhatják a lakásukhoz leginkább illő fali lámpát! Nekünk nemcsak a lámpák design-ja, de minősége és környezetbarát mivoltuk egyaránt fontos: kínálatunk kialakításakor az energiatakarékosság elsődleges szempont volt.

Már ki is választottad kedvencedet, és már csak az izzó hiányzik? Webáruházunkban minden szükséges kiegészítőt beszerezhetsz!