Fürdőszobai Lámpák

Ellentétben otthonunk más helyiségeivel, ahol elsősorban a dizájn és a formavilág a döntő szempont, a fürdőszobai világítás kiválasztásánál olyan tényezőket is figyelembe kell venni, mint a strapabíróság és a biztonság. A LEDUP kínálatában számos termék közül válogathatsz amelyek tökéletesen megfelelőek a fürdőszobai körülményekhez, miközben stílusos kiegészítők is egyben.

 

A megfelelő fürdőszobai lámpák kiválasztása 

A fürdőszobai világítás jelentőségét nem szabad alábecsülnünk, így a lámpa kiválasztását sem szabad elkapkodnunk. Az első lépés a megfelelő fürdőszobai világítás kialakításához az, hogy figyelembe vesszük a rendelkezésre álló természetes fényt. Mivel a fürdőszobában leginkább reggel és este tartózkodunk, amikor a kinti fényviszonyok nem éppen ideálisak, a világítást úgy kell megterveznünk, hogy bármely napszakban alkalmazkodjon a fürdőszobai tevékenységeinkhez. Különösen igaz ez azokra a lakásokra, ahol a fürdőnek egyáltalán nincs ablaka. A legjobb, ha a tervezés során felülről lefelé haladunk, és a központi fényforrással, azaz a mennyezeti világítással kezdünk. Ezután jöhet a fürdőszoba legfontosabb része: a mosdó, ahol általában a legtöbb időt töltjük. Végül megfontolhatjuk a zuhanyzó vagy a fürdőkád megvilágítását is.

 

Legfontosabb a biztonság

Mivel a fürdőszoba vizes, párás helyiség, elengedhetetlen a biztonsági szempontok figyelembevétele. A fürdőszobai lámpák kivitelezését tekintve a legfőbb kritérium, hogy zárt világítótestet válasszunk, amely burával vagy előtétüveggel ellátott. Ez megakadályozza, hogy a víz, a pára és a meleg károsítsa lámpánkat. A szabadon sugárzó fényforrás nem csak idő előtt roncsolódhat a nedvesség és hő hatására, de balesetveszélyes is, így bárhol is legyen a lámpa, akár mennyezeten, falon, tükör fölött. Ezt a szabályt mindig szem előtt kell tartanunk.

A biztonság másik fokmérője az úgynevezett IP védelem. Mindig ellenőrizzük, hogy a fürdőszobába szánt lámpa megfelelő IP védelemmel rendelkezik-e. Az IP44-es lámpák a fröccsenő víz ellen már remekül védenek, így a tükör és mosdó megvilágításához megfelelőek, de a fürdőkád és a zuhanykabin közelébe már érdemes magasabb, IP54 vagy 65 védettséggel ellátott lámpát választanunk. Lámpaválasztás előtt, ha van rá módunk, egyeztessünk szakemberrel is, aki az érvényes szabványok ismeretében tud tanácsot adni.

 

Igényeinkre szabott világítás 

A fényforrás típusát tekintve akkor járunk a legjobban, ha LED-es lámpatesteket választunk fürdőszobánkba. Egyenletes, kellemes fényük kellő világosságot biztosíthat, anélkül, hogy zavaróan vakítóak lennének. Ezek az energiatakarékos izzók hosszú élettartamúak, manapság már számos különböző teljesítményű és színhőmérsékletű izzó is kapható.

A színhőmérséklet meghatározásánál fontos figyelembe vennünk a lámpa tervezett helyét. A zuhany vagy fürdőkád környékére például célszerű semleges, fehér (4000 kelvin körüli) színhőmérsékletű fényforrást választanunk, amely növeli a tisztaságérzetünket és az olyan precíz műveletekhez is ideális, mint a borotválkozás és a szőrtelenítés.

A tükörvilágítás esetén a melegebb, nappali (3200-4000 kelvin közötti) fényt célozzuk meg, amely tökéletes a sminkeléshez és az egyéb, tükör előtt végzett napi rutintevékenységünkhöz. Az ennél alacsonyabb színhőmérsékletű világítótestekkel viszont már érdemes vigyáznunk, mert sárgás fényük torzító hatása miatt nem túl szerencsések a fürdőbe.

 

Fürdőszobai lámpák a LEDUP kínálatában

Ha fürdőszobai lámpáról van szó, a LEDUP kínálatában minden típust megtalálunk, amilyenre szükségünk lehet.

 

Mennyezeti fürdőszobai lámpák

A helyiség fő világítótestei a fürdőszoba általános megvilágításához, melyek központi fényforrásként funkcionálnak.

 

Fali fürdőszobai lámpák 

A mennyezeti lámpák mellett ideálisak például a tükör fölé vagy mellé, hogy tökéletes megvilágítást biztosítsanak minden fontos fürdőszobai tevékenységünkhöz.

Tükörvilágítás 

Ideális kellék a napi arctisztításhoz, sminkeléshez, fogmosáshoz, borotválkozáshoz. A mennyezeti lámpákkal ellentétben nem vetnek árnyékot az arcunkra.

 

Spot lámpák

Szép és funkcionális világítótestek a tökéletes fényellátású fürdőszobához, ahol igény szerint szabályozhatjuk a fényerősséget.

 

Beépíthető fürdőszoba lámpák

Közvetlenül a mennyezetbe építhető, letisztult modellek, amelyek belesimulnak a plafonba. Az igazán stílusos fürdőszoba kiegészítői.

 

A LEDUP innovatív megoldásai között kedvünkre válogathatunk, széles kínálatukban könnyedén rábukkanhatunk a számunkra leginkább megfelelő fürdőszobai lámpára. Akár általános világításról legyen szó, akár fürdőszobánk egy meghatározó részét szeretnénk a lehető legszebb, legpraktikusabb módon megvilágítani, itt biztosan megtaláljuk a tökéletes fürdőszobai LED-lámpát.