Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Teljesítmény
5 - 20
Maximális teljesítmény
Feszültség
Színhőmérséklet
Fényáram
Szórásszög
Szín
Anyaga
Energiaosztály besorolás
Garancia
Átlagos élettartam

Led izzók E27-es foglalattal

A LED-technológia fejlődésének köszönhetően mára szinte teljesen kikopott a hagyományos villanykörték használata. Ugyanis nemcsak kevesebb energiát vesznek igénybe, de a LED-ek élettartama is lényegesen hosszabb, mégis ugyanolyan árcédulával rendelkeznek, mint a hagyományos izzók. A LEDUP kínálatában számtalan LED-es villanykörte közül válogathatsz teljesítmény, foglalat és akár dizájn alapján is.

 

Miért fontos az izzók foglalata?

Az izzón található foglalat jellemzően fényforrások rögzítésére és áramkörbe kapcsolódására szolgáló csatlakozási típus. Minden lámpatesthez tartozó foglalat előre determinálja, milyen izzókat választhatunk beléjük fényforrásként. Ha nem vagyunk tisztában a lámpatestünkhöz tartozó foglalat típusával, könnyen eltéveszthetjük az új izzó kiválasztásánál, milyen típusra is lenne szükségünk. Ezzel pedig nem csak értékes időt, de pénzt is veszíthetünk egy egyszerűnek tűnő izzócserére.

 

Mik a LED technológia legnagyobb előnyei? 

A LED-es világítás ma már a leghatékonyabb megoldást jelenti a modern világítási projekthez, bármilyen szempontot is vegyünk figyelembe. Lássuk a technológia legfontosabb, azonnal tapasztalható előnyeit!

 

Hosszabb élettartam 

A hagyományos világítási megoldásokkal szemben a LED-ek legjelentősebb előnye a hosszú élettartam. Egy átlagos LED izzó akár 100 000 üzemóra közötti, vagy annál is hosszabb élettartamot biztosít. Ez több mint negyvenszer több, mint egy átlagos izzóé. A ritkább csere pedig igencsak fontos dolgot eredményez, alacsonyabb karbantartási költségeket a cserealkatrészek tekintetében.

 

Megnövelt energiahatékonyság 

A LED-ek, ellentétben a hagyományos izzókkal, nagyon kis mennyiségű energiát fogyasztanak. A LED-es villanykörte teljesítményére vetített fénymennyiség akár 75%-os javulást is eredményezhet az energiahatékonyságban.

 

Javított biztonság

A világítással kapcsolatos első számú veszélyforrás a hőkibocsátás, azonban a LED-ek szinte egyáltalán nem bocsátanak ki hőt. A hagyományos izzók ezzel szemben a működtetésükhöz felhasznált teljes energia több mint 90%-át közvetlenül hővé alakítják. Ez azt jelenti, hogy az izzókat működtető energiának csak 10%-át használják fel ténylegesen a fény előállítására. Mivel a LED-ek kevesebb energiát fogyasztanak, ezért hatékonyan működhetnek alacsony feszültségű elektromos rendszerekben, melyek sokkal biztonságosabbak abban az esetben, ha valami elromlik.

 

Miért jobb a E27-es foglalatú LED-es villanykörte a hagyományos változatnál? 

A világítótestek többségében az izzókat egy menetes foglalatba kell becsavarni, ezt nevezzük Edison foglalatnak, mely a legelterjedtebb változatnak is tekinthető. Ezek közül is kiemelkedik népszerűségét tekintve az E27-es típus, mely a leggyakoribb európai égő foglalat. Az E27-es foglalattal rendelkező izzók ezáltal a legpraktikusabb és leginkább funkcionális megoldást jelentik mindennapi életünkben.

A LED-technológia gyors fejlődésével számos LED-es villanykörtével bővült a kínálat, de az E27-es LED izzókat kifejezetten a mindennapos fogyasztói igények gyors, változatos és költséghatékony kielégítésére tervezték. Elterjedtségének hála az E27-es LED-ek teljesítménye folyamatosan javult az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően.

 

Olcsó, változatos megoldást kínál 

Gyakori használata miatt előállítását nagy mennyiségben végzik, ennek köszönhetően gyorsan és olcsó egységáron gyártható. Népszerűségének köszönhetően az E27-es LED izzóknak rengeteg különböző modellje létezik, így mindenki megtalálhatja az ízléséhez és céljaihoz leginkább megfelelő terméket. Dekorációs stílusok széles skálájába integrálható, de professzionális megoldásokra is kiváló választás.

 

Nem igényel nagy szakértelmet 

Az ilyen foglalattal ellátott világítótestek mind kültéren, mind beltéren kiválóan használhatóak, ráadásul hozzá nem értő személyek is könnyen kicserélhetik őket.
Erre mondjuk ritkán lesz szükség, hiszen az E27-es LED izzók jellemzően karbantartásmentesek. Úgy tervezték őket, hogy ellenálljanak a gyakori fel-, és lekapcsolgatásnak is, ráadásul ha leejtjük, akkor sincs nagy baj. Jobban bírja az ütéseket és rezgéseket, mint a hagyományos Wolfram-szálas izzók.

 

Tartós, szilárd kapcsolatot eredményez 

A nevében szereplő huszonhetes szám a foglalat milliméterben mért átmérőjét jelöli, tehát relatíve nagy fémfelületek érintkeznek, amint betekerünk egy ilyen LED izzót.

  

A LEDUP kínálatában több mint negyven különböző E27-es foglalattal ellátott LED-es villanykörte található, a legkülönbözőbb vásárlói igények kielégítésére. Választhatunk fényerősség, vagy a LED által kibocsátott színhőmérséklet szerint, de a széles termékpalettán megtalálhatóak különböző színű, hosszúságú és átmérőjű villanykörték is. Választásunknál vegyük figyelembe az izzó esetleges IP tanúsítványát és a mellé járó garanciát is!