Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Foglalat
Teljesítmény
18 - 60
Színhőmérséklet
Fényáram
Szórásszög
Védettség
Szín
Anyaga
Hosszúság
Garancia

Beépített LED-es armatúrák

Armatúráknak azokat a foglalatokat nevezzük, amikbe a fénycsövek kerülnek, önmagukban nem képesek világítani. A hagyományos fénycsövek esetében is megjelentek a LED fénycsövek, amelyek jóval gazdaságosabbak: a fogyasztásuk a normál csövek egyharmada, viszont az élettartamuk jóval hosszabb. Az alacsonyabb fogyasztás miatt érdemes lehet egy kisebb iroda esetében is kiváltani a régi típusú fénycsöveket az új LED típusra. Ha nem szeretnénk a régi armatúrát lecserélni, akkor kis szereléssel lehetőség van arra, hogy az eredeti armatúrába illesszük a LED fénycsöveket. Ám ez nem minden esetben valósítható meg. Nézzen szét a webáruházunkban található többféle, különböző teljesítményű LED-ES lámpatest, és beépített LED-es armatúra is között!

Miért érdemes LED-es armatúrára váltani?

A fénycsövek gyakorlatilag mindenhol jelen vannak, a különböző intézményekben (pl. iskola, kórház, munkahely), mint az otthonunkban. Lakásunkban jellemzően a konyhapult, bútor vagy polc megvilágításához használjuk.

A hagyományos fénycsövek élettartama 8-9000 óra, a modern LED fénycsöveké viszont akár 30000 óra is lehet. Az energiafogyasztásuk pedig nagyjából az egyharmada a hagyományos fénycsövekéhez képest. Tehát, háromszor olyan hosszú élettartammal, egyharmad energiafelhasználással működnek. Ez már így önmagában jó ok a váltásra, de ezen felül a LED fénycsövek előnyeként említhető, hogy azonnal maximumális fényerőn tudnak égni, nem kell bemelegedniük, nem villognak, nagyobb a fényerejük, és nem érzékenyek a kapcsolgatásra.

Éppen ezért jó választás olyan helyiségekbe, ahol azonnali fényre van szükségünk, teljes fényerővel. Ilyen lehet például a  garázs, a padlás, pince vagy a műhely.

A hagyományos fénycsövekhez hasonlóan több méretben kaphatóak a LED fénycsövek, létezik belőlük 30cm, 60cm, 120cm, 150cm és 180cm-es is, így könnyen lecseréhetőek a régebbi típusú csövek modernebb LED-es változatára. Az armatúrák lehetnek 1x vagy 2x szélességűek, ami azt jelenti, hogy 1 csöves vagy 2 csöves lámpatestek.

LED fénycső: három különböző színhőmérséklet

  • Melegfehér - 2700-3000 kelvin között. Olyan helyen érdemes alkalmazni őket, ahol inkább pihenni szeretnénk, mivel ez a fény nyugtatóan hat. Ilyen lehet például az előtér vagy a nappali.
  • Napfényfehér - 4000-4500 kelvin. Ez hasonlít leginkább a napfényhez, semlegesnek mondható.
  • Hidegfehér - 6000 kelvin és a fölött. Irodákba érdemes hideg, vagy napfényfehér fényt használni, mert ezek segítenek a koncentrációban, növelik az éberséget, ezáltal pedig hatékonyabban tudunk munkát végezni.


Környezetbarát döntés 

Egyre aktuálisabb sok helyen a hagyományos fénycsövek lecserélése LED csövekre. Az esetek többségében ez nem azzal jár, hogy a régi armatúrát is ki kell dobni, hanem egy egyszerű cserével megoldható a fénycső kiváltása LED-esre.

Ha ezt nem lehet megvalósítani, akkor szükség van egy LED-es armatúra beszerzésére, amelynek használata környezettudatosabb megoldás is.

 

A LEDUP kínálatában találhatóak LED lámpatestek, amikkel helyettesíteni tudjuk a hagyományos neoncsöveket, és vannak beépített LED-es armatúrák, amik komplett megoldást jelentenek.


ORO-SILVER-2XT8120

Cikkszám: ORO06018
Külső raktárkészlet:
érdeklődjön
Gyártó:
LEDPOL
6 155 Ft